ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΙ

Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου

Κατασκευή του νέου κτηριου ΜΕΛΤ

2

Νέο κτήριο του Μουσείου Ελληνικής Λαικής τέχνης στο Μοναστηράκι.

 

DSC 0701

DSC 0690Βρεθήκαμε στο Μοναστηράκι κατά την κατασκευή του νέου κτηρίου του μουσείου Ελληνικής λαικής τέχνης, ένα έργο που έχει αναλάβει ο ΑΚΤΩΡ και οι Βασιλόπουλοι όσον αφορά την Ξυλεία. Το κτήριο βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο Αρεως- Βρυσακίου- Κλάδου και Αδριανού και σύμφωνα με τους ανθρώπους του μουσείου "Tο όραμα για το νέο Μουσείο και ο ρόλος που αναμένεται να διαδραματίσει στο πολιτιστικό τοπίο και τον κοινωνικό βίο της χώρας είναι σημαντικός. Στις νέες μόνιμες εκθέσεις το ενδιαφέρον θα στραφεί στον άνθρωπο και στην  εμπειρία που θα θέλαμε να αποκομίσει κατά την επίσκεψή του. 

DSC 0689

Δημιουργείται ένα σύγχρονο Μουσείο όπου κυριαρχούν οι αρχές της βιωματικής προσέγγισης, της «ψυχαγωγικής εκπαίδευσης» και της ανανεωσιμότητας, ενώ ο νεώτερος ελληνικός πολιτισμός προβάλλεται σφαιρικά μέσα από την ερμηνευτική προσέγγιση της υλικής αλλά και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Πρόκειται για ένα μουσείο- φορέα κοινωνικής αλλαγής και ανάπτυξης, που δεσμεύεται στην προσέγγιση ευρύτερου κοινού και που διεκδικεί με τόλμη τη θέση του στη «βιομηχανία του ελεύθερου χρόνου», ενός μουσείου διεπιστημονικού, ενσυνείδητα πολιτικού και ενδεχομένως αναστοχαστικού χαρακτήρα."