ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΙ

Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

eleutherios

Η εταιρεία μας έχει μια μακρά ιστορία στον χώρο του ξύλου που ξεκινά από το 1950 , όταν ο ιδρυτής, Ελευθέριος Βασιλόπουλος, άνοιξε το πρώτο ομώνυμο κατάστημα εμπορίας ξύλου στην Πάτρα επί της οδού Αγίου Ανδρέου στο κέντρο της πόλης, 500 μέτρα από το λιμάνι της. Το κατάστημα αυτό έμελλε να συνδεθεί στενά με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Πάτρας, μιας ο ίδιος, από τη θέση του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου και του αντιπροέδρου του εμπορικού και βιομηχανικού Επιμελητηρίου επί σειρά ετών, ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά του τόπου σε ένα χρονικό σημείο όπου η πόλη δρομολογεί τις αλλαγές που τη φέρνουν στο σήμερα, μετά την παρακμή του σταφιδεμπορίου και τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, αρχίζει να ανακτά μια σημαντική εμπορευματική δραστηριότητα, στα πλαίσια των αλλαγμένων μεταπολεμικών συνθηκών και συνδέεται με την Ιταλια (ferry-boat).

vasilopoulos-eteriaΜε την πάροδο των χρόνων η επιχείρηση δυνάμωνε συνεχώς τη θέση της στην Πατραϊκή αγορά και επεκτάθηκε και στην ευρύτερη αγορά της Πελοποννήσου και των Ιονίων νήσων όντας μια πρωτοπόρος επιχείρηση όσων αφορά το Ξύλο. Ο δεύτερος σταθμός στη πορεία της εταιρείας ήταν το 1983, όταν και εισήλθε στην επιχείρηση ο μεγαλύτερος εκ των αδελφών, Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο οποίος από το 1990 έχει αναλάβει και τη διεύθυνση των ομώνυμων εταιριών, περίοδος κατά την οποία η πορεία της επιχείρησης ακολούθησε ακόμη πιο γρήγορη άνοδο.  

Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης δημιουργήθηκε η ανάγκη για μεγαλύτερες εγκαταστάστεις και ετσι μεταφέρθηκε στη σημερινή της τοποθεσία στη Λεύκα Πατρών με αποθηκευτικούς χώρους 4.500 τ.μ.. Δέκα χρόνια αργότερα, στα μέσα του 2000, στην επιχείρηση συμμετέχει σε ποσοστό 34% του μετοχικού της κεφαλαίου η μεγαλύτερη εμπορική εταιρία ξύλου στην Ελλάδα, η ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ ΑΤΕΝΕ, δυναμώνοντας σημαντικά την θέση της ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΙ, όχι μόνο στην αγορά της Πελοποννήσου αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

ergostasiosmall

Η ανοδική πορεία του Ομίλου αλλά και το όραμα των μετόχων της εταιρείας για εξέλιξη των προϊόντων της μέσω της παραγωγής, δημιούργησε την ανάγκη για μια βιομηχανική μονάδα βασισμένη σε ευρωπαϊκά πρότυπα, και ετσι το 2000 εγκαινιάστηκε το εργοστάσιό μας στη Βι.Πε. Πάτρας. Μια σύγχρονη ιδιόκτητη μονάδα 5.500 τ.μ σε οικόπεδο 20.000 τ.μ. με νέα τεχνολογικά προηγμένα μηχανήματα τα οποία άνοιξαν νέες δυνατότητες -πιστοποιημένης- παραγωγής και επέκτειναν σημαντικά το μερίδιό μας στην αγορά της ξυλείας. Από το 2003 ο όμιλος έχει λάβει την πιστοποίηση των προϊόντων του κατά ISO EN 9001/2000 ΤUV Austria και το 2013 ήρθε και η πιστοποίηση ασφαλείας CE της Ευρωπαικής Οικονομικής ζώνης, για πρώτη φορά σε Ελληνική μονάδα επεξεργασίας ξυλείας.

vasilopoulos-eteria2Η εξέλιξη της εταιρίας μας είναι συνεχής, και συνεπής με τις αρχές με τις οποίες ξεκίνησε το 1950, από τον Ελευθέριο Βασιλόπουλο. Έτσι φθάνουμε στο 2011 που εγκαινιάστηκε το Kitchen Point, ενα κατάστημα μας, αποκλειστικά για την Κουζίνα, σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες του χώρου, το οποίο συστεγάζεται με τις κεντρικές μας εγκαταστάσεις στη Λεύκα, και στο 2013 που ξεκίνησε τη λειτουργεία του το κατάστημά των Αθηνών στην οδό Π. Ράλλη. Στόχος της εταιρίας μας είναι να συνεχίσει, ξεπερνώντας την οικονομική κρίση, για έβδομη δεκαετία να παράγει νέα και καινοτόμα προϊόντα και να δημιουργεί συνεχώς νέους ικανοποιημένους πελάτες, ποιοτικά προϊόντα και θέσεις εργασίας.

 

Οικονομικά στοιχεία